Saker att göra på Kanarieöarna

Aktiviteter
'camping with a tent at a lonesome beach with a turquoise sea and blue sky in the background, Fuerteventura, Canary Islands, Spain, Europe' - Kanarieöarna
'camping with a tent at a lonesome beach with a turquoise sea and blue sky in the background, Fuerteventura, Canary Islands, Spain, Europe' Michael Wick / Shutterstock

Om du har fått nog av avslappning i solskenet, så kommer du att bli nöjd av att höra att Kanarieöarna erbjuder ett välstånd av aktiviteter som resenärer av alla åldrar och förmågor kan avnjuta. Oavsett om du föredrar vattenbaserade extremsporter eller lugna ö-tourer, så kommer du säkerligen att hitta den perfekta aktiviteten att avnjuta på Kanarieöarna.

Alla av de större öarna erbjuder ett jättebra utbud när det kommer till båttrippar. Vissa av utflykterna förser dig med ett unikt sätt att se ön, medans andra är fokuserade på att hitta lokalt vildliv. Vattnen som omringar de Kanariska Öarna överflödar med en bred varietet av marina skapelser, så utflyktsiakttagelser ombord av valar och delfiner är extremt troligt.

Vissa av öarna erbjuder också ubåtsutflykter vilka fördjupar sig ner till havets botten för chansen att se undervattensunder som gömmer sig på botten av havet. För något mer praktiskt, överväg att snorkla eller dyka. Om du inte har köpt din egen utrustning, så kommer du att hitta massor av uthyrningsshoppar tillgängliga längs kustlinjer och nära till hamnar.

Kanarieöarna är hem till ett enormt antal golfbanor, vissa av vilka ses som de bästa i Europa. Om du känner för en runda eller två, så inkluderar de mest populära banorna Abama i Teneriffa, El Cortijo i Gran Canaria och La Tecina i La Gomera. Dessa banor kommer inte endast med utmärkta vyer och kvalitetsgreener, utan de kännetecknar också klubbhus med jättebra faciliteter och tjänster.

Nästan alla öar erbjuder ö-breda tourer som vanligtvis utförs på luftkonditionerade turistbussar. Dessa tourer visar dig det bästa som ön har att erbjuda och är ett jättebra sätt att förstå lägena när du först anländer.

Om du skulle vilja se ön från en annorlunda synvinkel, överväg en Jeeputflykt. "Adrenalinjunkies" vill inte missa att åka över ökenliknande stränder och genom lummiga Nationalparker i toppfart

För någonting lite mer relaxat, så är vandring en annan toppmetod att lära känna ön. Oavsett om du föredrar romantiska promenader längs kustlinjen eller utmanande turer genom skogarna, så har Kanarieöarna säkerligen den perfekta promenaden för dig.

Beautiful landscape of the mountains in La Palma, Canary Islands, Spain
'Beautiful landscape of the mountains in La Palma, Canary Islands, Spain' - Eric Gevaert / Shutterstock

Å ena sidan, om du skulle gilla att komma ut men dina ben känner sig lite svaga, vad sägs om en kameltur? Det finns kamelparker belägna över hela Kanarieöarna som erbjuder väldigt resonabla priser.

Camels in Timanfaya National Park waiting for tourists, Lanzarote, Canary Islands, Spain
'Camels in Timanfaya National Park waiting for tourists, Lanzarote, Canary Islands, Spain' - Pawel Kazmierczak / Shutterstock

Om du letar efter en familjevänlig dag ute som alla kan avnjuta, så är en resa till den lokala vattenparken ett jättebra val. Gran Canaria och Lanzarote kännetecknar båda ett antal vattenparker medans Teneriffa ståtar med den prestigefyllda Siam Park - utan tvekan den bästa vattenparken i Europa.