Lanzarote - utmärkta stränder och fascinerade vulkanisk natur

Lanzarote
'Beach on Lanzarote.' - Kanarieöarna
'Beach on Lanzarote.' itsmejust / Shutterstock

Lanzarote är den fjärde största av de Kanariska Öarna, hittad vid den mest östra sidan av övärlden. En smula lugnare än några av de andra öarna, som Teneriffa och Gran Canaria, Lanzarote är ett toppval för familjer och par som letar efter en relaxsemester i solskenet.

Hittad på östkusten, Puerto del Carmen är den mest populära resorten i Lanzarote , där du kommer att hitta alla sorters dagtids och kvällsaktiviteter att avnjuta inkluderat, stränder, vattensporter, hamn, restauranger, barer, nattklubbar, shoppingcenter och en varietet av boenden.

Playa Blanca i söder är den näst mest upptagna resorten och innefattar många lockande stränder, historiska platser, barer, restauranger och butiker. Costa Teguise är den tredje mest populära resorten och är mycket lugnare än de två tidigare. Denna resort erbjuder många liknande tjänster och faciliteter som Puerto del Carmen och Playa Blanca, såväl som fyrstjärniga och femstjärniga hotell, golfbana, vattenpark och akvarium.

Precis som de andra Kanariska Öarna, så är Lanzarote av vulkaniskt ursprung och på grund av det varma, torra klimatet, så ser många av de vulkaniska landskapen idag exakt likadana ut som de gjorde när vulkanerna först utbröt för hundratals år sedan. Den vulkaniska naturen hittad på ön är sannerligen utmärkt och inkluderar Atlantida Tunneln, vilken på 7 kilometer är den längsta vulkaniska tunneln i världen.

I tillägg till de otroliga vulkanerna, så är Lanzarote också känt för dess hisnande vackra stränder som är hittade över kusten. Trots öns vulkaniska ursprung, så kännetecknar många av dessa strålande bukter puder-mjuka gyllene stränder som är ganska sällsynta i de Kanariska Öarna. Om du är en soldyrkare, kolla in stränderna vid Playa Blanca och Papagayo - de är några av de bästa på ön och kännetecknar världsklassfaciliteter.

Tack vare dess belägenhet, så avnjuter, eller lider, beroende på hur du ser det, vissa delar av Lanzarote - nästan konstanta vindar. Medans dessa stormiga väderförhållanden kan skapa problem om du försöker solbada eller avnjuta en picknick, så är vindarna idealiska för att praktisera vattensporter såsom surfing, bodyboarding, vindsurfing och kitesurfing. Famara och Costa Tequise är två av de bästa ställena att gå till om du vill testa dessa spännande vattensporter.

Om du letar efter en avspänd ö där du kommer att vara omringad av förbryllande miljö, granna stränder och makalöst väder, Lanzarote är den idealiska semesterdestinationen för dig.