Gran Canaria - den perfekta blandningen av moderna semester-resorter och traditionella Kanariska byar

Gran Canaria
'Puerto de Mogan in Gran Canaria, Spain, Europe' - Kanarieöarna
'Puerto de Mogan in Gran Canaria, Spain, Europe' Mikadun / Shutterstock

Hittat på den östra sidan av övärlden, Gran Canaria är den tredje största ön bland de Kanariska Öarna. En av mest populära öarna ägda av Spanien, Gran Canaria är hem till ett superbt utbud av semester-resorter där du kommer att hitta toppkvalitetsboenden, världsklassturistattraktioner och en enastående nattlivsscen som är svår att slå.

De största semester-resorterna är belägna längs kusten söder om Gran Canaria och har det bästa vädret på ön. Playa del Ingles och Maspalomas ligger sida vid sida och är där besökare väljer att stanna om de söker efter den perfekta semestern i Gran Canaria.

Båda av dessa resorter erbjuder ett brett utbud av boenden, internationella restauranger, alla sorters barer, shoppingcenter och vackra stränder. Playa del Ingles är känt för centret Yumbo som är hem till en enorm gayscen och den familjevänliga vattenparken Aqualand medans Maspalomas är bäst känt för dess sensationella sanddyner och parken Palmitos, den underbara djurparken.

Idealiskt för alla som söker efter en lugn strandsemester, Puerto Rico är en fantastisk resort som är lite mer avslappnad än Playa del Ingles och Maspalomas. Denna resort har en av de bästa belägenheterna på ön som betyder att den emottager mer solsken och högre temperaturer än någon annan resort.

I tillägg till den lockande gyllene stranden, så erbjuder denna resort också ett antal kommersiella center fulla av butiker, supermarknader, barer restauranger och nattklubbar så du kommer alltid ha något att göra. En av de mest vackra platser på ön, Puerto Rico är det idealiska området att avnjuta en lugn promenad i solskenet.

För den perfekta kombinationen av modern semester-resort och traditionell Kanarisk by, så måste det vara Puerto Mogan. Hittat på öns sydvästkust, denna resort fokuserar på kvalitet framför kvantitet, med en handfull av bekvämligheter och tjänster - många av vilka är i världsklass. En hel del av boendena här är pittoreska Kanariska hus som är dividerade av vackra konstgjorda floder som påminner om Venedig. Den eleganta hamnen kantas av traditionella barer och restauranger och är också där marknaden hålls, där du kan köpa allt ifrån vackra handvävda kläder till billiga och trevliga souvenirer.

Oavsett om ni är en familj letandes efter den idealiska barnvänliga semestern, ett par letandes efter en solskenspaus eller en soloresenär som vill utforska, så tillhandahåller Gran Canaria dig/er med allt som behövs för att skapa semesterminnen som kommer att hålla i en livstid.

Du kan hitta mer information om Gran Canaria i reseguiden Ön Gran Canaria som vi har dedikerat till denna jättebra ö av de Kanariska Öarna.