Teneriffa - Ön av evig vår

Teneriffa
'Beautiful sea water of tropical El Duque beach, Tenerife, Canary islands, Spain' - Kanarieöarna
'Beautiful sea water of tropical El Duque beach, Tenerife, Canary islands, Spain' Nanisimova / Shutterstock

Teneriffa är den största och mest befolkade av de Kanariska Öarna, belägen i den västra halvan av övärlden. Denna ö är en av Europas mest populära semesterdestination tack vare dess superba turistfaciliteter, ett enormt utbud av boenden och oslagbart klimat som gav Teneriffa smeknamnet "ön av evig vår".

På grund av att det är den största ön med flest invånare och otroligt många besökare varje år, så är Teneriffa utan tvekan hem till de bästa tjänsterna och faciliteter på de Kanariska Öarna. Även i de mest avlägsna byarna så kommer du fortfarande att stöta på väsentliga bekvämligheter, såsom välfyllda supermarknader med nybakat bröd, små tapasbarer som serverar billiga drinkar och traditionella Kanariska restauranger som erbjuder hemlagad mat.

Den södra delen av ön är där du hittar de flesta populära turistorterna, inklusive Costa Adeje, Playa de las Americas och Los Cristianos. Denna del av ön har mycket varma temperaturer med massor av sol som har skapat ett mycket torrt landskap över åren. Det finns alla möjliga saker att avnjuta i den södra delen av ön, inklusive en myriad av stränder, vattenparker, inklusive den för evigt älskade parken Siam, djurparker, golfbanor, barer, restauranger, boenden och en mängd utflykter.

Den norra delen av ön, som inkluderar kapitalstaden Santa Cruz de Tenerife och La Laguna är mycket mer ett bostadsområde och traditionellt Kanariskt, även om det finns ett antal semester-resorter att hitta, såsom Puerto de La Cruz. Norra Teneriffa har ett lite svalare och lugnare klimat än den solkyssta södern, som har resulterat i ett mycket mer grönskande landskap med gräs, blommor och träd över hela platsen. Här kommer du att hitta alla sorters saker att se och göra, inkluderat den vackra stranden Las Teresitas, friluftsbad, olika museer, butiker, barer, restauranger, boenden, golfbanor och en handfull av turistattraktioner inkluderat den världsberömda parken Loro.

I mitten av ön så kommer du att hitta stjärnan av showen - Berget Teide. 3,718 meter högt, denna kolossala vulkan är Spaniens högsta bergstopp och den tredje största vulkanen i världen. Berget Teide är omgivet av olika Nationalparker som kännetecknar allt från alienliknande klippformationer till sagoinspirerade magiska skogar.

Oavsett om du är en ensam resenär som letar efter ett äventyr, ett par som letar efter en romantisk flykt eller en familj som vill spendera tid tillsammans, så kommer du/ni att hitta allt som behövs för den perfekta semestern i Teneriffa i de Kanariska Öarna.