La Gomera - en naturälskares dröm blir sann

La Gomera
' San Sebastian de la Gomera, Canary Islands, Spain ' - Kanarieöarna
' San Sebastian de la Gomera, Canary Islands, Spain ' Mikadun / Shutterstock

En värld borta från semesteröarna Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura, La Gomera hittas i den västra halvan av övärlden, strax utanför den sydvästra kusten av Teneriffa. Den näst minsta av de Kanariska Öarna, La Gomera är mindre livliga nattställen, spännande vattenparker och rolighetsfyllda utflykter och fler naturvandringar, utomhuscampingar och gammalmodiga Kanariska byar.

Även om La Gomera är vulkaniskt, som alla andra de Kanariska Öarna, så är landskapet täckt av frodiga skogar, kompletta med skyskrapsträd och intressant lokalt vildliv. Nationalparken Garajonay i det upphöjda centret av ön är vart den mesta av skogen hittas, ofta omgiven av ett hav av moln som ger parken en magisk, mystisk känsla.

Valley Gran Rey är det huvudsakliga turistområdet i la Gomera och långt ifrån sådana som Playa de Las Americas och Maspalomas, denna by är beståendes av ett antal mindre Kanariska byar anslutna till olika krokiga vägar. Valley Gran Reys huvudsakliga attraktion är säkerligen stränderna som är kända för sina rena svarta sand och kristallklara vatten.

San Sebastián är kapitalstaden av La Gomera och är där mest av handlingen tar plats. Byn har en fascinerade historia som kan utforskas genom de olika historiska sevärdheterna och museerna genom byn. Den enda golfbanan på ön är belägen inom San San Sebastián. Byn har ett stort utbud av traditionella barer, lokala Kanariska restauranger och en varietet av boenden som sträcker sig från pittoreska hus till extravaganta hotell.

Matintresserade kommer säkerligen att vara i sitt rätta element i La Gomera. Eftersom ön inte behöver fokusera på catering för turister, så är de mesta av mat och dryckesprodukterna som du kommer att hitta på öns supermarknader och restauranger faktiskt producerade inom La Gomera. Många av ägarna av dessa etableringar öppnar gärna sina dörrar för allmänheten för tourer, så oavsett om du vill avnjuta en vinprovning vid en vingård, observera processen av honungsskapande eller testa lokal getost, du kommer inte att bli besviken i La Gomera.

Inte passande för de som söker massor av turistattraktioner och en het nattlivsscen, La Gomera är perfekt för resenärer som letar efter en autentisk Kanarisk upplevelse, med många vandringsmöjligheter att upptäcka, vackra panoramor att se och traditionella byar att utforska.