Hur man kommer till de Kanariska Öarna med Flygplan

Flighter
'Civil aircraft taking off at an airfield in Lanzarote' - Kanarieöarna
'Civil aircraft taking off at an airfield in Lanzarote' Igoraul / Shutterstock

Alla Kanariska Öar har en flygplats - med undantag för Teneriffa som har två: en i norr och en i söder - så att komma till öarna är aldrig ett problem. Flygplatserna i Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura och La Palma är alla internationella flygplatser så dessa är de som du behöver titta på när du planerar din resa till de Kanariska Öarna.

Om du vill besöka en av de andra öarna, såsom El Hierro eller La Gomera, så måste du ta ett flyg till Teneriffa och sedan antingen ta ett inrikesflyg med Binter eller ta en färjetur med Fred Olsen eller Naviera Armas för att komma till ön. Flyg och färjebiljetter är vanligtvis väldigt billiga så detta borde inte påverka din semesterbudget dramatiskt.

Det finns ett enormt antal flygbolag som flyger till Kanarieöarna. Vid tidpunkten som detta skrivs så kan du endast flyga till de Kanariska Öarna från Europa, så om du resar från utanför Europa, så måste du först flyga till en flygplats inom Europa och sedan ta en anslutande flight till din valda flygplats i de Kanariska Öarna.

British Airways, Thomson, Flythomascook och Norwegian Air opererar alla flighter från olika flygplatser genom Storbritannien - inkluderat London, Manchester, Bristol och Newcastle - till de Kanariska Öarna.

Om du vill flyga till Kanarieöarna så är du inte begränsad till Engelska flygplatser. Du kan ta ett flyg från någon av följande destinationer: Irland, Frankrike, Tyskland, Spanien, Holland, Italien, Slovenien, Norge, Portugal och till och med Marocko. Aer Lingus, Iberia, KLM, Vueling, Swiss, Air Berlin, Air Europa, Finnair, Austrian Airlines, Luxair och Germanwings är bara några av flygbolagen som ansluter Europa till Kanarieöarna.

Om du letar efter en budgetsemester till Kanarieöarna, så kommer du att glädjas över att höra att det finns en handfull av lågkostnadsflygbolag som flyger dit från över hela Europa. Ryanair, Monarch, Jet2 och EasyJet flyger alla till Kanarieöarna för väldiga resonliga priser, med de flesta returresor kostandes mindre än £200 per person. Till exempel, Ryanair har tre baser vid Kanariaöarna: Teneriffa Söder, Lanzarote och Gran Canaria och expedierar även två till flygplatser: Teneriffa Nord och Fuerteventura Flygplatsen. Det är inte en fråga om tur att Ryanair har gjort ett namn gällande att betjäna så många stranddestinationer med prisvänliga flighter inkluderat flighter till Mallorca och Menorca, flighter till Sardinia, flighter till Malta, flighter till Rhodos, Chania, Aktio nära Lefkada i Grekland och så många fler sommardestinationer.

I 2012, så var Gran Canaria den mest upptagna flygplats i de Kanariska Öarna med 9,892,288 passagerare, följd av Teneriffa Syd med 8,530,817, Lanzarote med 5,196,386, Fuerteventura med 4,399,183, Teneriffa Nord med 3,717,944, La Palma med 965,799 El Hierro med 152, 726 och slutligen La Gomera med 19,690. Gran Canaria var så upptaget det året att det var den femte mest upptagna flygplatsen i Spanien, följande nära bakom Madrid, Barcelona, Mallorca och Malaga.