Fuerteventura - hem till de bästa stränderna i i de Kanariska Öarna

Fuerteventura
'Reflection of mountains in wet sand on Cofete beach in secluded part of Fuerteventura, Canary Islands, Spain' - Kanarieöarna
'Reflection of mountains in wet sand on Cofete beach in secluded part of Fuerteventura, Canary Islands, Spain' Pawel Kazmierczak / Shutterstock

Den näst största av de Kanariska Öarna efter Teneriffa, Fuerteventura är beläget på den östra sidan av övärlden, precis under Lanzarote. Öns namn kan översättas löst till Engelska som "starka vindar" eller "stort äventyr", båda av vilka är noggranna när man beskriver Fuerteventura.

Eftersom att det inte är en av de mest populära Kanariska Öarna, så kommer du inte att hitta ett enormt utbud när det kommer till resorter som du kan göra i Gran Canaria, men eftersom resorterna som är på ön är så idylliska, så gör det faktiskt inte en skillnad.

Corralejo norr om Fuerteventura är den största semester-resorten och här kommer du att hitta några av de mest magnifika stränder av alla Kanariska Öar där du kan utöva alla sorter av vindbaserade vattensporter. I tillägg till stränderna, så erbjuder Corralejo också en mängd av turistbekvämligheter, inkluderat barer, restauranger, butiker, supermarknader och hotell, såväl som utflykter, vattenparker och golfbanor, som betyder att du aldrig kommer att sakna att ha något att göra.

Caleta de Fuste på östkusten är perfekt för familjer och par som letar efter en solskensflykt. Denna moderna resort kännetecknar en gyllene sandig bukt, en hamn där du kan boka utflykter, olika butiker och så många barer och restauranger att du kommer att bli bortskämd med val när det kommer till kvällsunderhållning. Den populära Fuerteventura Oasparken är också bara en kort körning bort från denna resort.

Jandia på södra spetsen av Fuerteventura är känd att ha den högklassigaste resorten på ön. Denna resort är hem till den hisnande Sotavento stranden som sträcker sig för 32 kilometer. Semestrar i Jandia är säkerligen centrerade på att suga åt sig solskenet och att surfa på vågorna vid stranden, men det finns även en handfull av butiker, barer, restauranger och lyxhotell att utforska inom resorten.

Som med alla de Kanariska Öarna, så finns det traditionella byar genom hela Fuerteventura. Ett måste-besöka för alla som vill fånga en glimt av Fuerteventura innan turism tog över, dessa byar - såsom Morro Jable och El Cotillo - är underbara platser att avnjuta en solkysst promenad innan stopp vid en lokal restaurang för att hänge sig åt lite folktittande medans du/ni bläddrar genom menyn.

Om du letar efter den idealiska platsen att avnjuta en avslappnad strandsemester där du, om du vill, medans du är borta inte göra någonting mer komplicerat än att jobba på din bränna, Fuerteventura i de Kanariska Öarna är det perfekta valet för din nästa flykt.