Sporter i Kanarieöarna

Sporter
'Morning run at the Canaries, Canary Islands' - Kanarieöarna
'Morning run at the Canaries, Canary Islands' Karl Johan Larsson / Shutterstock

Kanarieöarnas idealiskt läge, behagligt åretruntklimat och otroligt varierat landskap betyder att du kan njuta av ett stort utbud av sport på öarna, oavsett tid på året som du besöker. Med allt från extrema vattensporter och utmanande vandringar till avslappnad golf och traditionell Kanarisk brottning, det finns en typ av idrott för alla att njuta på Kanarieöarna.

Flag on green grass in golf course of Buenavista del Norte, Tenerife, Canary Islands
'Flag on green grass in golf course of Buenavista del Norte, Tenerife, Canary Islands ' - Pawel Kazmierczak / Shutterstock

Vattensporter

Eftersom öarna är omringade av vatten, så finns det en mängd av val när det kommer till vattensporter. Många av stränderna i de mest turistiska öarna - Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura - förser besökare med massor av familjevänliga vattensporter, såsom kajak, skärmsegling, vattenskoter, vattenskidor och paddling.

Snorkling och dykning är också populära genom öarna och med ett högt antal av dykskolor runt kusterna, så har du massor av val när det är dags att välja en. Även om de Kanariska Öarna inte är skyddade av en korallrev, så finns det massor av dramatiska klippformationer och förbryllande vrak att utforska under vattnets yta. Det finns också mycket marinliv att se, såsom stingrockor, muränor, sköldpaddor, havsänglar och en myriad av multifärgad fisk.

A sea turtle swims at the clear waters of Tenerife (Canary Islands)
'A sea turtle swims at the clear waters of Tenerife (Canary Islands)' - Antonio Martin / Shutterstock

El Hierro är en av de bästa platserna för dykning och snorkling - bara kom ihåg att köpa en undervattenskamera innan du gör ditt besök. När det kommer till surfing, så blir det inte mycket bättre än Lanzarotes stränder. Denna ö är välsignad med frekventa blåsiga förhållanden som gör det idealiskt för denna populära sport. Costa Tequise har varit värd för en handfull av internationella vindsurfingtävlingar under åren, så om du är ivrig över att rida vågor, så är det den stranden som du vill gå till. För andra typer av surfing, såsom kitesurfing och bodyboarding, så måste det vara Playa El Cabezo i El Medano, Teneriffa.

Landssporter

Tack vare öarnas mångfaldiga landskap, så kommer du att bli bortskämd med val när det kommer till landssporter i de Kanariska Öarna. Det finns mästerskapsgolfbanor utspridda över öarna, de flesta av vilka har underbara vyer. Golfbanan Tecina i La Gomera är utan tvekan den bästa bland de Kanariska Öarna och erbjuder spektakulära utsikter som sträcker sig över Atlanten över till Teneriffa.

Många av hotellen genom öarna förser med tennisbanor, paddlingsbanor och boulebanor, men om du vill ha något lite mer utanför allfartsvägarna, ta en karta och bege dig ut på en vandring. La Gomera erbjuder ett antal charmiga vägar som slingrar sig genom sagoinspirerade skogar, medans Fuerteventura tillhandahåller en underbar kustväg som tar dig förbi en plats där hundratals jordekorrar bor. Om promenader inte är din sak, så kan du alltid utforska vägar på cykel eller till och med motoriserad skoter.

Om du söker efter en seriös spänning, så kommer du att glädjas över att höra att det finns massor av extremsporter att testa genom de Kanariska Öarna. Hängflygning, skärmflygning, linbana, klippklättring, nedfirning, motorcross, paintball och sandboarding är bara några av de adrenalinpumpande aktiviteterna som du kan förvänta att avnjuta under ditt besök till de Kanariska Öarna.