Kokkonst på de Kanariska Öarna

Mat

Invånarna i de Kanariska Öarna gör deras bästa för att försäkra sina besökare en underbar vistelse och detta involverar att erbjuda en jättestor varietet när det kommer till mat. Du kommer att hitta alla sorter av matställen genom de Kanariska Öarna, serverandes allt från Indiska curryrätter, Japansk sushi och Brittiskt pubmat till Italienska pizzor, Karibiska delikatesser och Fransk toppkokkonst. Med en sådan rad av mat på erbjudande, så är det väldigt enkelt att överse den lokala matlagningen under ditt besök.

Eftersom öarna är omringade av vatten, så är fisk och skaldjur tillgängligt i överflöd genom Kanarieöarna. Om du letar efter en oslagbar fiskbaserad måltid, se till att checka in en av restaurangerna som linjerar kusten - dessa har den färskaste fisken som förmodligen simmade i Atlanten samma morgon.

Vieja (papegojfisk) är populär bland lokalbefolkningen på grund av sin goda smak och bör vara först på din måste-prova lista. Encebollada de bacalao (en lök och torskrätt) finns också allmänt tillgänglig i restauranger genom hela öarna. Sancocho är en maträtt som serveras på de östra öarna - Teneriffa, La Gomera, El Hierro och La Palma - och är en rejäl gryta gjord av saltad havsruda och potatis som kokas tillsammans med mycket örter och kryddor.

Om du är förtjust i skaldjur, så måste du prova lapas. Dessa otroligt beroendeframkallande bitar av himlen är skålsnäckor duggade med en vitlöks och persiljesås, serverat på en fräsande tallrik. Håll utkik efter "Hay Camarones" skrivet över en svarttavla framför en restaurang - detta innebär att matstället serverar färska räkor som är en specialitet och en populär favorit på Kanarieöarna. Medan många människor är bekanta med bläckfisk, så kan sepiabläckfiskar ibland skapar några förvirrade looks. Dessa små bläckfiskar är djupfriterade och serveras hela - ett extraordinärt gott snacks.

Med ett sådant varierat utbud av kött hittat på öarna, så kommer köttätare inte finna sig att gå utan. Även om endast en handfull djur är uppfödda på öarna, så är alla sorters djur tillgängliga, inkluderat biff, fläsk, lamm och fjäderfän, bara för att nämna ett fåtal.

Svarta grisar är uppfödda på några av öarna och om du kommer över denna delikatess på en restaurangmeny, se till att beställa den. Köttet från svarta grisar har en mycket starkare smak än vanligt fläsk och kommer säkerligen att behaga. Getter finns också i överflöd på öarna och även om stark smak och tuff konsistens ibland kan avspisa folk, så resulterar sättet som det tillagas på i Kanarieöarna med en tillfredsställande och läcker maträtt som kommer att lämna dig frågandes i sekunder.

Om du har aldrig har testat kanin förut, så är nu din chans medans du är på Kanarieöarna. Conejo al Salmorejo är en vanlig maträtt som finns på nästan varje traditionell restaurang över Kanarieöarna. Mycket annorlunda till hare, kanin har en mycket subtil smak som kompletteras perfekt med salmorejo-sås, gjord med vitt vin, örter och kryddor.

En resa till Kanarieöarna är inte komplett utan att testa Kanariska potatisar, utan tvekan en av öns mest kända och populära rätter, Kanariska potatisar är lagom stora potatisar kokta med skalet på i saltigt vatten tills de har dragit ihop sig. Alltid serverade med mojo-verde och mojo-rojo, dessa potatisar är en underbar sidorätt eller mättande förrätt.