Nattliv i Kanarieöarna

Nattliv
'Aerial night view of Santa Cruz, La Palma' - Kanarieöarna
'Aerial night view of Santa Cruz, La Palma' T.W. van Urk / Shutterstock

Kanarieöarna lockar alla typer av resenärer och på grund av detta så finns det en jättebra varietet när det kommer till nattliv, med något som passar alla som besöker öarna. Oavsett om du tycker om att hänga i lokala barer, unna dig i en cocktaillounge, titta på livekabare i en bar eller dansa i en nattklubb, så kommer du säkerligen att avnjuta den perfekta kvällen ute i Kanarieöarna. Bara kom ihåg - nattliv börjar och slutar generellt väldigt sent här, med några mötesplatser som inte kommer riktigt igång innan midnatt tidigast.

Öarna av La Gomera, El Hierro och La Palma tillgodoser inte riktigt för turister och därför så kommer det mesta av nattlivet här vara riktat mot lokalbefolkningen. Tänk pittoreska Kanariska tavernor gömda i sömniga byar, antika barer byggda till sidorna av bergen med otroliga utsikter som linjerar kusten med gamla män som sitter utanför och spelar domino. Om du har tur så kan du hitta lite underhållning, men det kommer att vara mer flamencodans och lokala band än pub-quizar och komiker.

Medans Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura också erbjuder många Kanariska barer där du kan prata med en ortsbo medans du sippar på en "caña", så finns det ett välstånd av andra alternativ när det kommer till nattliv, också. De mesta av kapitalstäderna på dessa öar överflödar med en blandning av lokala barer, bra nattklubbar, prestigefyllda teatrar och dansklubbar, medans turist-resorterna erbjuder en annorlunda scen.

Costa Adeje, Los Cristianos och Playa de Las Americas är de bästa platserna att gå på för en kväll ute i Teneriffa. Här kommer du att hitta ett enormt utbud av familjevänliga mötesplatser med underhållning, coola cocktailbarer, trendiga vinbarer, livliga nattklubbar och barer som har öppet sent, så det är bundet att finnas något för alla att tycka om.

Gran Canaria erbjuder till och med mer varietet, med en mängd av nattlivsscener hittade över hela ön. Playa del Ingles är stjärnan av gayscenen, där du kommer att hitta fetisch-mötesplatser, dragqueens och Gay Pride event hållna reguljärt. Yumbo Centret är stället att vara och med över 200 lokaler, så behöver du mer än en natt för att utforska. Puerto Rico är lugnare än Playa del Ingles och är idealiskt för familjer. Här kommer du att vara omringad av barnvänliga barer med nattunderhållning, såväl som ett antal livliga klubbar som är öppna till de tidiga timmarna.

Puerto del Carmen är vart du kommer att hitta de mest upptagna barerna och pubarna i Lanzarote. Precis som Puerto Rico i Gran Canaria, Avenida de Las Playas i Puerto del Carmen erbjuder alla sorters nattliv, från lugna barer där du kan spela kort till klubbar som har öppet sent där du kan dansa till gryningen.

Colorful ocean sunrise with breaking wave
'Colorful ocean sunrise with breaking wave' - West Coast Scapes / Shutterstock

I Fuerteventura, så är Corralejo den plats där mest händer. Den huvudsakliga resorten på ön, Corralejos nattlivsscen är gjord av barer längs kusten och till och det finns fler mötesplatser som hittas nära hamnen. Även om de inte är så livliga som barer i Teneriffa och Gran Canaria, så är barer i Fuerteventura de perfekta platserna att avnjuta en långdrink medans du ser världen gå förbi.