La Palma - känt av lokalbefolkningen som

La Palma
'Beautiful landscape of the mountains in La Palma, Canary Islands, Spain' - Kanarieöarna
'Beautiful landscape of the mountains in La Palma, Canary Islands, Spain' Eric Gevaert / Shutterstock

Den femte största av de Kanariska Öarna, slår knappt la Gomera och El Hierro, La Palma är den mest nordvästliga ön i övärlden, hittad utanför Teneriffas nordvästra kust. Till skillnad från öar såsom Lanzarote och Gran Canaria, så är La Palma inte ett livligt turistställe, vilket gör det till den idealiska platsen att engagera med natur och upptäcka hur de Kanariska Öarna ursprungligen var innan massturismen tog över.

Ofta refererat till som en "oupptäckt pärla", La Palma är en fridfull oas gjord av vittvättade fiskebyar, smakfulla resorter och dramatiskt bergssceneri som du aldrig kan tröttna på. Addera allt det till faktumet att dess skyar är några av de bästa i världen för stjärntittning och du har hittat dig ett äkta paradis för naturälskare - allt detta mindre än en femtimmarsflight från Storbritannien.

Santa Cruz de la Palma är huvudstaden på ön, hittad på den östra kusten. Angöringshamnen för många Europeiska kryssningsresplaner, denna stad är full av vackra historiska byggnader som linjerar kullerstensgator. Här kan du vandra runt timmar i sträck, ta in den Kanariska atmosfären, hänge dig åt lite shoppingterapi på marknaden och återhämta dig genom att njuta av en café con leche på ett lokalt kafé. Det finns många historiska sevärdheter som finns i Santa Cruz de la Palma, också, såsom ett slott och en kopia av Santa Maria fartyget.

Puerto Naos är ett av de två turistområdena på La Palmas västkust. Här kommer du att hitta ett fåtal krokiga vägar där de flesta av boendena är belägna, ett brett utbud av barer och restauranger, souvenirbutiker och supermarknader, såväl som en härlig svart sandstrand.