De Bästa Sakerna Att Se i Kanarieöarna

Sevärdheter
'Beach Las Americas in Tenerife island - Canary Spain' - Kanarieöarna
'Beach Las Americas in Tenerife island - Canary Spain' Tatiana Popova / Shutterstock

Tack vare de varierade landskapen av arkipelagen, så erbjuder Kanarieöarna ett fantastiskt utbud av naturliga sevärdheter som inte kan missas. De sju öarna är hem till tre UNESCO Världsarvssevärdheter, fyra Nationalparker, 141 skyddade områden och 546 nativa växtarter, vilket gör ön till en oas för naturälskare.

Teide National Park, Tenerife, Canary Islands, Spain
'Teide National Park, Tenerife, Canary Islands, Spain' - Karol Kozlowski / Shutterstock

Såväl som de naturliga sevärdheterna, så finns det många sevärdheter som människor skapat också. Familjevänliga djurparker, utmärkta stränder, fascinerande museer och historiska sevärdheter är bara några av sakerna som du kan förvänta dig från ditt besök till Kanarieöarna.

Caldera de Taburiente Nationalpark i La Palma är utan tvekan en av de mest utmärkta Nationalparkerna i Kanarieöarna. Den mest lockande aspekten är det barska landskapet som är korsmönstrat av milda strömmar och vattenfall. Du kommer att hitta ett antal gångstigar genom parken, många av vilka passerar förbi pittoreska picknickområden.

National Park Caldera de Taburiente on the island La Palma, Canary Islands, Spain
'National Park Caldera de Taburiente on the island La Palma, Canary Islands, Spain' - Karol Kozlowski / Shutterstock

Parque Nacional Las Cañadas del Teide är också värt att notera. Hittat på ön Teneriffa, denna Nationalpark är hem till Berget Teide - den högsta toppen i Spanien och den tredje största vulkanen i världen. Här kan du utforska gångstigarna eller åka linbanan till toppen av berget för unika panoramavyer.

The Roques de Garcia mountains and the Teide volcano as a background (Las Canadas national park, Tenerife).
'The Roques de Garcia mountains and the Teide volcano as a background (Las Canadas national park, Tenerife).' - Shipov Oleg / Shutterstock

Nu är det över till Fuerteventura för Parque Natural de Corralejo. Hittad på öns norra kust, denna park kännetecknar ett antal gigantiska sanddynor som endast kan uppskattas fullständigt på nära håll. Sanden här sträcker sig för mil och är sannerligen en otrolig sak att se, så glöm inte att ta med din kamera.

Kanarieöarna är alla vulkaniska öar och Timanfayas Nationalpark i Lanzarote är en jättebra påminnelse om detta. Här kan du se de fantastiska Eldbergen som kom till för runt 300 år sedan när fler än 100 vulkaner utbröt. Sällsynta plantor, alienliknande landskap och mini-gejsers är bara några av kännetecknen av denna Nationalpark.

Timanfaya National Park in Lanzarote, Canary Islands, Spain
'Timanfaya National Park in Lanzarote, Canary Islands, Spain' - Vitaly Titov & Maria Sidelnikova / Shutterstock

Hittad på ön La Gomera, Garajonay Nationalpark är som något ur en saga. Denna skog är tätbefolkad med enorma träd som nästan helt blockerar solljuset, vilket skapar en kuslig men magisk känsla. Det finns många gångstigar genom parken, såväl som grillområden, campingplatser och picknickställen.

Garajonay National Park, La Gomera, Canary Islands, Spain
'Garajonay National Park, La Gomera, Canary Islands, Spain' - Karol Kozlowski / Shutterstock

Även om det är en av de minsta Kanariska Öarna, så är El Hierro hem till en fantastisk sevärdhet - Ekomuseet de Guinea y Lagartario. Detta lilla museet är en jättebra plats att lära allt om det Kanariska arvegodset och kännetecknar genuina artefakter från år som gått förbi, såväl som information om ett jätteödla-projekt och en grupp av väl omhändertagna bondgårdsdjur.

Palmitos Park i Gran Canaria är en jättebra plats för familjer att spendera dagen tillsammans på. Denna djurpark kännetecknar massor att se och göra, inkluderat inhägnade områden med djur, reptilhus, akvarium, delfinarium, orkidéhus, kaktusgård, och fjärilshus, inte för att nämna de spektakulära djurshowerna.