Kanarieöarnas Utmärkta Stränder

Stränder
'View of famous beach and ocean lagoon Playa de las Teresitas,Tenerife, Canary islands, Spain' - Kanarieöarna
'View of famous beach and ocean lagoon Playa de las Teresitas,Tenerife, Canary islands, Spain' Pawel Kazmierczak / Shutterstock

På grund av den vulkaniska naturen av Kanarieöarna, så finns det en mängd av vackra naturliga stränder som kännetecknar den svarta sanden som öarna är kända för. Om du föredrar att arbeta på din solbränna omringad av ljusare sand, så kommer du att bli nöjd av att höra att det finns massor av gyllene bukter, några av vilka är konstgjorda med användning av sand importerad från Afrika och vissa av vilka är fullständigt naturliga.

black sand of playa Jardin,Puerto de la Cruz, Tenerife, Spain
'black sand of playa Jardin,Puerto de la Cruz, Tenerife, Spain' - Neirfy / Shutterstock

Kanarieöarna är för nuvarande hem till 46 Blåa Flaggor vilka har tilldelats till stränderna i erkännande av deras toppkvalitetsvatten, fantastiska utbud av tjänster och oslagbara rullstolsanpassningar, bland ett antal av andra kval.

Även om öarna är omringade av Atlanten, så är havstemperaturen mild hela året runt. Detta betyder att du alltid kommer att kunna avnjuta en uppfriskande simning, oavsett vilken månad det är.

Om du endast besöker en strand under dina resor runt Kanarieöarna, så måste det vara Sotavento i Fuerteventura. Hittad på den sydöstra kusten av ön, denna strand sträcker sig för mer än 27 kilometer och är känd för dess perfekta gyllene sand. Tack vare de nästan konstanta vindar, så är denna strand ett toppval för vindsurfing och kitesurfing. Även om du inte fantiserar om att göra det själv, så är vattensporterna jättekul att titta på.

View of Sotavento beach lagoon, Fuerteventura, Canary Islands, Spain
'View of Sotavento beach lagoon, Fuerteventura, Canary Islands, Spain' - Pawel Kazmierczak / Shutterstock

Konstgjorda Las Teresitas i Teneriffa är en annan måste-besöka strand. Undangömd till ett hörn av Santa Cruz, så är denna långa gyllene bukt tvättad av varma turkosa vatten som bes om att badas i. Las Teresitas är extremt populärt med lokalbefolkningen så se till att du kommer dit tidigt för att säkerställa att du får en bra plats.

Aerial view of Teresitas Beach in Tenerife, Canary Islands, Spain
'Aerial view of Teresitas Beach in Tenerife, Canary Islands, Spain' - nito / Shutterstock

Valley Gran Rey är den längsta stranden i La Gomera, hittad på den sydvästra kusten i centrumet av den huvudsakliga resorten. En djup grön dalgång rinner ner till kusten och ger väg till denna underbara strand vilken är känd för dess svarta och kristallklara vattnen. Det finns gott om traditionella lokala restauranger i området som serverar fisk som fångas samma morgon.

Rocks stones on volcanic black sand beach with white clouds on blue sky, Playa Ingles, La Gomera island
'Rocks stones on volcanic black sand beach with white clouds on blue sky, Playa Ingles, La Gomera island' - Pawel Kazmierczak / Shutterstock

Papagayo är en av de vackraste stränderna i Lanzarote. Detta naturliga område är skyddat från alla sorter av utveckling vilket betyder att den är garanterad att hålla sig så vacker som den är nu för många år att komma. Här kommer du att finna gloriös gyllene sand som ger väg till varma akvamarina vatten som är idealiska för simning och paddling.

Lanzarote El Papagayo Playa Beach in Canary Islands
'Lanzarote El Papagayo Playa Beach in Canary Islands' - holbox / Shutterstock

Den största och populäraste stranden i Gran Canaria är Maspalomas. Med mer än 6 kilometer av gyllene sanddynor och vatten med lätta vågor, så kommer du säkerligen att hitta den perfekta platsen för att lägga ner din handduk och relaxa. Det finns en nudistzon i centret och olika snackskiosker över hela området.